PitaPata Cat tickers PitaPata Cat tickers PitaPata Cat tickers

2009. május 17., vasárnap

A kert ...

Világ életemben kertes házban laktam, el sem tudom képzelni, hogy emeletesben lakjak.
Amíg élt apám, csodás kertünk volt, az öreg nagyon értett hozzá. Persze az a hatvanas-hetvenes évek zöldséggel, gyümölccsel és szép szabályos virágágyásokkal beültetett kertje volt. Akkoriban a tesómmal nagyon értettük, mit eszik apám a kertem, ha csak lehetett meglógtunk a kerti munka elől. Sokkal izgalmasabb volt a haverokkal elmászkálni valahová...
Apám halála után jó néhány évig inkább csak bozótharcokat lehetett a kertünkben vívni.
És egyszer csak nem tudom, mi történt velem,. Először csak vettem egy fűnyírót... Majd érdeklődve kezdtem nézegetni kertészetek virág kínálatát ... Ősszel madáretető került a cseresznyefára... Aztán tavalyelőtt jött egy hintaágy, amit tavaly kerti garnitúra és grillsütő is követett :-)))

Most nagyon élvezem, ha kint szöszmötölhetek. Nem csodakert, újságban soha nem fogják mutogatni, de én szeretem. Este, ha agyilag halálosan fáradtan hazajövök, kiülök egy pohár vörösborral a hintaágyra és érzem, hogy vasalódnak ki az ideim. Mire a locsolást is befejeztem, újra átalakulok zombiból emberré.
A hétvégi reggeleket is nagyon szeretem, akkor hálóingben, egy bögre kávéval a kezemben sorra látogatom a virágaimat :-)

Most már megértem az apámat.

4 megjegyzés:

  1. Mindenfajta kerti munkát utálok. Egy időben túlzottan kijutott belőle. Viszont el se tudom képzelni az életemet emeletesben. Azt viszont szeretem, hogy van kert és benne szép virágok, meg rendesen nyírt fű. Meg jólenne egy kis konyhakert is. Asszem hasad a tudatom. Úgyhogy megyek kapálni :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem, ahogy a kertről írsz. Én még a munkát látom benne, hogy néha úgy érzem, belerokkanok egyedül, mire valahogy kinéz - ami persze nem trendi, nem elegáns, de legalább normális.Ilyenkor arra szoktam gondolni, amit írsz. Jó lenne egyszer csak úgy felszabadultan csatangolni, nézelődni, gyönyörködni a kertemben...

    VálaszTörlés
  3. Én is minden egyes alkalommal meg akarok halni, és tudom, hogy annyi, de annyi mindent kellene még csinálni. De úgy döntöttem, nem akarok mintakertet, csak annyira vadat, hogy nekem tessen. Este meg olyan jól esik hulla fáradtan és izzadtan leülni a hintaágyra és elszívni egy cigit, miközben nézegetem a művemet :-)

    VálaszTörlés
  4. Jó tudathasadást :-) Kell ez a fizikai tevékenység, nem csak testnek de a léleknek is !

    VálaszTörlés